Koulutus ja perehdyttäminen

Perehdytys

Kaikki vapaaehtoiseksi haluavat haastatellaan ensin. Ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin tai siihen yksikköön, johon haluat vapaaehtoistehtäviin. Ensimmäisen tapaamisen yhteydessä haastattelussa pohdimme yhdessä millaisessa tehtävässä haluat aloittaa. Samalla kerromme vapaaehtoistoiminnan periaatteista sekä yhdistyksen toimintatavoista.

Saat omaan tehtävääsi yksilöllisen, tehtäväkohtaisen perehdytyksen. Voit itse vaikuttaa siihen millaisella aikataululla haluat vapaaehtoistyötä tehdä. Halutessasi voit vaihtaa tehtävää keskustelemalla siitä yksikön työntekijän tai vapaaehtoistoiminnan koordinaattorin kanssa. Yhdistyksen vapaaehtoistoiminnan koordinaattorin tuki on käytettävissäsi koko ajan. Olet vakuutettu tapaturman varalta vapaaehtoistehtävää tehdessäsi sekä välittömällä matkalla kotoa vapaaehtoistehtävään ja vapaaehtoistehtävästä kotiin.

Koulutus ja virkistys

Tarjoamme säännöllisesti koulutusta ja virkistystä. Luennot käsittelevät niitä ajankohtaisia kysymyksiä ja aiheita, jotka nousevat esiin vapaaehtoistehtävissä. Tapaamme kerran kuussa iltapäiväkahvien merkeissä ja näissä tilaisuuksissa pääset tapaamaan muita vapaaehtoisia ja vaihtamaan heidän kanssaan kokemuksia ja ajatuksia. Sinulla on myös mahdollisuus olla mukana ideoimassa ja suunnittelemassa toimintaa.

Tarjoamme yhteisöllisen jouluaterian viihtyisässä ravintolassamme. Järjestämme talkoita ja virkistyspäiviä yhdistyksen leirikeskuksessa Vähäsillassa Teiskossa. Sinulla on myös mahdollisuus vuokrata Vähäsillan leirikeskusta henkilökuntahintaan. Voit osallistua vapaaehtoisten omiin vertaisryhmiin, kuten filosofiaryhmään, raamattupiirin, kirjallisuuspiirin jne.